Pagina's

16 april 2021

2de trimester in het vierde leerjaar

 Het tweede trimester zit er ook weer op.


Zo hebben we voor rekenen vooral nog de leerstof van het derde leerjaar herhaald, nu gaan we volop verder en leren we rekenen met getallen tot 10000.

Voor Nederlands komen er ook heel wat nieuwe of belangrijke onderdelen aan bod. We werkten intensief aan het juist toepassen van verkleinwoorden en meervouden en aan het toepassen van de regel "open en gesloten lettergrepen". We gaan ook stilaan starten met de aanbreng van de tegenwoordige tijd of beter de "dt-regel". Om de werkwoorden juist te kunnen spellen, moeten we natuurlijk ook een beter zicht krijgen op de structuur van de Nederlandse taal. De begrippen onderwerp, persoonsvorm, zelfstandig naamwoord,.... worden regelmatig herhaald en worden nog verder ingeoefend. 

Voor WO leerden we verder over hoe we ons moeten gedragen in het verkeer. We leerden onze gemeente beter kennen, werkten rond de natuur en zijn gestart met ons thema over de provincies van België.  

Na het koken met de Franse robot André in de keuken, hebben we onze ontdekkingstocht door het huis verdergezet. We verkenden de slaap- en badkamer met de hulp van Clo-Clo en zitten momenteel in de ‘Zoo van Tralala’.  

We kregen ook bezoek in onze klassen om te werken rond blauwdrukkunst. Het was een boeiende workshop waar we zelf een eigen afdruk leerden maken.

Carnaval moesten we dit jaar in onze bubbel vieren, maar we maakten er toch een onvergetelijk feest van. 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten