Pagina's

28 januari 2022

1ste trimester 2021-2022

 Het eerste trimester zit er al weer op. We hebben het jaar 2021 dan ook afgesloten met een mooie online kerstviering, verzorgd door het vierde leerjaar.

De kerstvakantie viel wel een week vroeger maar toch hebben we afgelopen 2 maanden natuurlijk niet stil gezeten.

Voor rekenen werkten we met getallen tot tienduizend. We onderzochten verder de vierhoeken. Evenwijdigheid en loodrecht zijn voor ons geen vreemde begrippen meer. We leerden verder cijferend delen en vermenigvuldigen. We oefenden heel hard op het kloklezen, en ook de breuken kwamen meer aan bod.  Het wordt het er zeker niet gemakkelijker op, want stilaan komen de kommagetallen aan bod en gaan we verder met grotere getallen in het handig rekenen.

Voor taal werkten we rond het thema griezels en tientallententoonstelling. Zo mochten we een eigen monster creëren en voorstellen. Bij het laatste thema leerden we alles over vreemde en moeilijke woorden. We oefenden de verkleinwoorden in en werkten rond ja en neen vragen om de persoonsvorm te leren vinden. Onderwerpen in de zinnen aanduiden lukt ook al heel goed.   

Voor Frans hebben we al heel wat gespeeld, gezongen en veel plezier gemaakt tijdens de lessen. 

Voor Godsdienst telden we mee af voor de advent. Elke week luisterden we naar het verhaal van Robby en we maakten filmpjes voor onze eucharistieviering. De voorbije feestdagen werden niet vergeten. We hadden het over Allerheiligen, Allerzielen, Kerstmis en Driekoningen.

Aan sporten was er ook geen gebrek, turnlessen, sport en spel lessen en dan nog spelend bewegen. 

We maken er nog een top schooljaar van! 

Graag enkele foto's bekijken van het 1ste trimester? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten