Pagina's

13 december 2018

Eerste trimester zit erop!

Het eerste trimester is alweer voorbij gevlogen. We beleefden al heel wat dolle avonturen.

Voor Frans kregen we voor de eerste keer echt een 'vakleerkracht', namelijk juf Annemie. Zij leert ons wekelijks alles over Cloclo. We zingen, spelen, leren zoveel nieuwe dingen.

We gingen naar de film in de Zandloper en bekeken daar de film over Moussa. Een verhaal over vriendschap, scheiding, vreugde en verdriet. Het was een mooi verhaal.

In de klas leerden we alles over de eeuwen, koningen, en ook over het kweken van witloof. We zijn dan ook volleerde witloofkwekers geworden en kijken uit naar ons zelf gekweekt witloof.

Bij taal leerden we alles over een website over draken, alsook vreemde, oude, moderne en gekke verschillende soorten huizen. We mochten ook ons droomhuis tekenen. Het eerste thema ging dan weer over uitvindingen. We mochten zelf in groepjes een uitvinding 'uitvinden'. Wat hadden we een plezier.

Bij rekenen wordt het alsmaar moeilijker. We werken in niveaugroepen en helpen elkaar waar nodig. We oefenen veel en proberen steeds beter te worden in alles.

Nu rest er ons enkel nog de laatste week af te werken, met daarin nog onze eucharistieviering, die we met het vierde leerjaar mogen verzorgen. Spannend wordt dat.

Hopelijk heeft het tweede trimester ons ook zoveel te bieden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten